Ένας παράφρονας πυροβολεί..

Ιανουάριος 2011, στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Ένας παράφρονας πυροβολεί και σκοτώνει έξι ανθρώπους, ενώ τραυματίζει σοβαρά την βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Γκάμπριελ Γκίφορντς. Τί και αν δράστης ήταν ένα άτομο διαταραγμένο ψυχολογικά χωρίς σαφή πολιτική ιδεολογία (αγαπημένα του βιβλία ήταν τόσο το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο” όσο και ο …”Αγών μου” του Αδόλφου Χίτλερ), τα liberal καθεστωτικά ΜΜΕ ανά τον πλανήτη, είχαν ήδη βρει τους ενόχους: τα Tea Parties και τη Σάρα Πέιλιν. Ας δούμε κάποιους ενδεικτικούς τίτλους και σχόλια από τον ελληνικό Τύπο εκείνες τις ημέρες (τα ελληνικά ΜΜΕ απλά παπαγαλίζουν τα ξένα “προοδευτικά” ΜΜΕ, οπότε ανάλογο ήταν το κλίμα τόσο στον αμερικάνικο όσο και στον ευρωπαϊκό Τύπο):

-“Eλευθεροτυπία” : “Στόχος από ακροδεξιούς η Αμερικανίδα – Στη Λίστα Πεϊλιν” και υπότιτλο “Στην επιθετική μπροσούρα των ακροδεξιών της Σάρας Πέιλιν ήταν η Δημοκρατική βουλευτής των ΗΠΑ, Γκάμπριελ Γκίφορντς που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με μια σφαίρα στο κεφάλι,μετά την προχθεσινή επίθεση δολοφονίας της στην Αριζόνα.” (η περίφημη Λίστα Πέιλιν ήταν ένας χάρτης που είχε δημοσιευτεί προεκλογικά στην ιστοσελίδα της Πέιλιν και έδειχνε πως η έδρα της Γκίφορντς ήταν ένας από τους «στόχους» των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Και η λίστα αυτή, για τα “σοβαρά” ΜΜΕ καθιστούσε την Πέιλιν ηθική αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας της Γκίφορντς! )

– “Τα Νέα” : “Μέσα στο κλίµα έντονης πόλωσης που δηµιούργησε η άνοδος του συντηρητικού κινήµατος Τσάι Πάρτι»…φαίνεται ότι η «τοξική ρητορική του µίσους, του θυµού και της πικρίας» µπορεί να οπλίσει το χέρι ενός τρελού.”

– “H Kαθημερινή” : “Οι δολοφονίες στην Αριζόνα…φέρνουν στο προσκήνιο..τις συνέπειες που μπορεί να έχει η εντεινόμενη τα τελευταία χρόνια διχαστική πολιτική ρητορική.Οι Δημοκρατικοί καταγγέλλουν ότι η «πολεμική» ρητορική ακραίων υπερσυντηρητικών δυνάμεων, όπως είναι αυτή που συχνά χρησιμοποιεί η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος, Σάρα Πέιλιν και τα μέλη του κινήματος «Πάρτι Τσαγιού», δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή, διχάζει τον λαό και ρίχνει λάδι στη φωτιά, ενισχύοντας τη μισαλλοδοξία και ακραίες συμπεριφορές.”

Τα σχετικά άρθρα μου από το “Μπλε Μήλο” εκείνης της εποχής, όπου υπάρχουν όλα τα σχετικά links

Το μακελειό στην Αριζόνα και η βεβιασμένη κατασκευή ενόχων
Ο ελληνικός Τύπος πάει … Αριζόνα

Ιούνιος 2017, στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Πρώην εθελοντής στην προεκλογική καμπάνια του Μπέρνι Σάντερς πυροβολεί και τραυματίζει σοβαρά σε αθλητική εκδήλωση των Ρεπουμπλικάνων πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και τον βουλευτή Στηβ Σκάλις, τρίτο τη τάξει Ρεπουμπλικανό στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η αντίδραση των ΜΜΕ ; Η είδηση υποβαθμισμένη, μια φευγαλέα αναφορά στις πολιτικές προτιμήσεις του δράστη που συνοδεύεται από την καταδίκη του γεγονότος από τον Σάντερς, ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για τυχόν ευθύνη του Δημοκρατικού πολιτικού. Ούτε πύρινα άρθρα για τη διχαστική ρητορική των Δημοκρατικών, που έχουν δαιμονοποιήσει τους Ρεπουμπλικάνους και τον πρόεδρο Τραμπ, ούτε σύνδεση του συμβάντος με τις συνεχείς εκκλήσεις για δολοφονία του Τραμπ στα social media και σε sites “προοδευτικών” πολιτών. Μίλησε κανείς για double standards;

Για να το ξεκαθαρίσω: ούτε ο Μπέρνι Σάντερς είναι υπεύθυνος για την απόπειρα δολοφονίας του Σκάλις, ούτε όμως τα Tea Parties ήταν υπεύθυνα για την απόπειρα δολοφονίας της Γκίφορντς. Σε μια ελεύθερη κοινωνία, ο πολιτικός λόγος καλά κάνει και είναι εμπρηστικός και ακραίος απέναντι στην εξουσία. Η θέση πως αυτού του είδους η ρητορική οδηγεί σε δολοφονίες πολιτικών έχει τόση αξία όσο και τα ασυνάρτητα κηρύγματα που κάνουν, κατά καιρούς, κάποιες θεούσες πως, τάχα, η μουσική χέβι μεταλ και τα video games κάνoυν τα παιδιά μας δολοφόνους! Και έχει απόλυτο δίκιο ο αμερικάνος δημοσιογράφος Sean Hannity (ναι, ναι, αυτός ο ακροδεξιός και λαϊκιστής σύμφωνα με τα “προοδευτικά” ΜΜΕ) όταν χθες είπε πως : “Δεν πρόκειται να κάνω ότι έκανε η Αριστερά. Ο Μπέρνι Σάντερς δεν είναι υπεύθυνος για το τί έκανε ένας ηλίθιος υποστηρικτής του. Οι περισσότεροι οπαδοί του Σάντερς δεν είναι βίαιοι και δεν ψάχνουν να σκοτώσουν Ρεπουμπλικάνους

Αυτό όμως που μένει από όλη αυτήν την ιστορία είναι η χυδαία και υποκριτική στάση των μεγάλων, liberal ΜΜΕ που αποδεικνύει, γι’ άλλη μια φορά, ότι σε αυτόν τον πλανήτη δεν υπάρχει τίποτε πιο χυδαίο, βρώμικο και αναξιόπιστο από αυτές τις πατσαβουροφυλλάδες, που πλασάρονται και σαν “έγκυρες” και “σοβαρές” (από την “Καθημερινή και τα “Νεα” στην Ελλάδα, μέχρι τους “Νew York Times” και την “Washington Post” στις ΗΠΑ). Μπροστά τους το “Μακελείο” του Στέφανου Χίου αξίζει βραβείο Πούλιτζερ!

Τηλέμαχος Χορμοβίτης