ΕΘΝΟΚΑΠΗΛΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ

Το ποτάμι της παγκοσμιοποίησης δεν γυρνάει πίσω. Είναι φυσική νομοτέλεια. Στο χέρι σου είναι να επιπλεύσεις και να πας παρακάτω ή να πνιγείς.

Οι λαϊκιστές που υπόσχονται δασμολογικά εμπόδια και νομικά τείχη θα διαπιστώσουν ότι είναι εντελώς ανεφάρμοστα σε μια οικονομία που έχει παγκοσμιοποιηθεί εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια, σε μια αγορά που μέσω του διαδικτύου επικοινωνεί σε εκατοστά του δευτερολέπτου με κάθε γωνιά της γης. Κι αν ένα κράτος ορθώσει φράγμα, θα το δει να συντρίβεται και να συντρίβει και το ίδιο, από το τσουνάμι της ελεύθερης παγκόσμιας διακίνησης αγαθών.

Ζούμε σε έναν καινούργιο κόσμο. Δεν είμαστε πια οι προνομιούχοι δυτικοί από τη μια και οι εξαθλιωμένοι “σιδηροπετασμίτες” ή οι τριτοκοσμικοί παρίες από την άλλη. “Αναδυόμενες” αγορές παντού στον κόσμο μπαίνουν στην παραγωγή διεκδικώντας κομμάτι της πίτας που κάποτε έτρωγες μόνο εσύ, “προνομιούχε” δυτικέ. Αν θες να σταματήσεις την μετανάστευση εξαθλιωμένων ένας μόνο τρόπος υπάρχει: να μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο διαβίωσής τους, ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ. Έχουν κάθε ηθικό δικαίωμα. Σήμερα έχουν και τη δυνατότητα.

Αυτό σημαίνει τεκτονικές ανακατατάξεις στην παγκόσμια πραγωγή, άρα και στη συσσώρευση πλούτου. Η προσαρμογή της Ευρώπης στα νέα δεδομένα δεν είναι νεοφιλελεύθερη επιλογή. Είναι προϋπόθεση επιβίωσης. Δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν οι επαναστατημένοι αριστεριστές (που είναι και διεθνιστές, τρομάρα τους!), αλλά αυτό που χάνει σε κοινωνικό κράτος ο Γάλλος, ο Ιταλός, ο Έλληνας, το κερδίζει ο Βιετναμέζος, ο Μαροκινός, ο Τατζίκος. Εμένα, που δεν είμαι αριστερός, μου φαίνεται δίκαιο.

Όσοι νοσταλγούν το απομονωμένο έθνος δεν είναι επειδή τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος για τα εθνικά ιδεώδη, την ύπαρξη των οποίων μέχρι τώρα αγνοούσαν παντελώς. Είναι επειδή δεν θέλουν να ξεβολευτούν και προτιμούν ένα κράτος που θα ρημάζει στους δασμούς όσα προϊόντα ανταγωνίζονται το δικό τους μαγαζάκι ξεχνώντας πως η κλειστή οικονομία είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να πεθάνει ένα έθνος συμπαρασύροντας όλα τα μαγαζάκια των εθνοκάπηλων.

Thanos Tzimeros

[an error occurred while processing the directive]
[an error occurred while processing the directive] [an error occurred while processing the directive]