διανοητικό Κωσταλέξι

Αυτή την αριστεία (εξωτερικού) θέλουμε!

Εντελώς αποκομμένοι από τη σύγχρονη πραγματικότητα, θλιβεροί κάτοικοι σε ένα διανοητικό Κωσταλέξι, οι άνθρωποι αυτοί δεν καταλαβαίνουν τους συσχετισμούς έξω από την Ελλάδα και φοβούνται οτιδήποτε βρίσκεται έξω από το κλειστό διανοητικό τους σύστημα.
✔️ Ναι, σας συμφέρει να έχουμε δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες τους εξωτερικού. Ναι, φορολογούμαστε στην Ελλάδα, έχουμε πληρωμένα ένσημα πολλών ετών στην Ελλάδα, έχουμε αγαπημένα πρόσωπα στην Ελλάδα, έχουμε αναμνήσεις και μια ζωή ολόκληρη στην Ελλάδα και κάποιοι ελπίδα να επιστρέψουμε.
✔️ Όχι, δεν αγαπάτε την Ελλάδα περισσότερο από εμάς επειδή βρίσκεστε ακόμη εκεί. Κάποιοι από εσάς, το γνωρίζετε πολύ καλά, βρίσκεστε εκεί επειδή δεν δύναστε να φύγετε, πατριώτες από ανάγκη, επειδή δεν μπορείτε να γίνετε expats, περήφανοι τάχα που δεν εγκαταλείψατε το καράβι, επειδή στην πραγματικότητα δεν ξέρετε κολύμπι. Όχι όλοι, κάποιοι.
✔️ Και ναι, σε απόσταση από πολλούς στην Ελλάδα που δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο από το να επιβιώνουν μέρα με τη μέρα, οι Έλληνες του εξωτερικού έχουμε την πολυτέλεια να δούμε τη μεγάλη εικόνα.
✔️ Και ναι, σε αντίθεση με πολλούς από εσάς που είστε οικονομικά στραγγαλισμένοι και κατά συνέπεια εξαρτημένοι από το κράτος (που σας στραγγάλισε), οι Έλληνες του εξωτερικού δεν έχουμε ανάγκη να πουλήσουμε την ψήφο μας για ένα κομμάτι ψωμί στον κάθε τοπικό κομματάρχη που τάζει μια θέση στο Δημόσιο. Ψηφίζουμε με βάση το συμφέρον της Ελλάδας και όχι με βάση το προσωπικό μας όφελος, μιας και προσωπικά οφέλη δεν έχουμε, ούτε πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές έχουμε, ούτε επαγγελματικές ευκαιρίες προσδοκούμε από το κόμμα, ούτε ρουσφέτια από το Δήμαρχο ζητάμε.

Φωτό: Μανχάταν, Νέα Υόρκη – 2016, www.repouliou.com

Τι δεν καταλαβαίνετε;

Lamprini D. Repouliou

an INTJ Mensan

[Edit:
✔️ Ναι, έχουμε και καλύτερη πληροφόρηση για την Ελλάδα από εσάς, εσάς που βλέπετε ΕΡΤ, εσάς που δεν ξέρετε άλλη γλώσσα πλην ελληνικών, εσάς στους οποίους απευθύνονταν ο Τσίπρας λέγοντας ψέματα μπροστά στα έκπληκτα μάτια του Γιουνκέρ και μετά του δικαιολογούνταν «Μα τα είπα στα ελληνικά μόνο.», δηλαδή «Τα είπα μόνο για εσωτερική κατανάλωση». Εσάς, που σας κοροϊδεύει ο κάθε Παππάς ότι στη Γερμανία έχουν 4 ιδιωτικά κανάλια και ότι έχει φτιάξει ελληνικό διαστημικό σταθμό.]

Lamprini Repouliou

 

Η “δική μας” Κατρίν Ντενέβ λέγεται Λαμπρινή Ρεπούλιου.

Τόσο ευφυής που δεν έχει αλλάξει ακόμα (Αύγουστος 2019) το έτος στο site. Αλλά έτσι είναι τα μεγάλα πνεύματα, ειδικά οι expats, κολλάνε στη λάσπη και στις λεπτομέρειες, που είναι εξάλλου η χυδαία πλευρά της ζωής.