Ακούστε Ευρωπαίοι

Στο τελευταίο μου βίντεο «Η ανδρεία των Αράβων είναι ο άμαχος πληθυσμός» μιλούσα για τις επιθέσεις που οι Άραβες Μουσουλμάνοι κάνουν βασικά εναντίον αόπλων.

Τελειώνοντας το βίντεο, μου ήρθε στο μυαλό η γενικότερη ιστορία του Ισλάμ και των Αράβων, που ήρθαν στη Μέση Ανατολή το 640 μ.χ. και από εκεί πήραν σβάρνα την βόρειο Αφρική και την Ευρώπη.

Ψάχνοντας, το μόνο που βρήκα, πάλι, ήταν  σκοτωμοί, βιασμοί, βίαιος εξισλαμισμός, παντελής έλλειψη ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συστηματική αρπαγή του τοπικού πλούτου είτε σε μορφή πρώτων υλών είτε σε μορφή φόρων ή και τα δύο, τέλος δε την επιβολή του δικού τους πολιτισμού και τρόπο ζωής στους κατακτημένους.

Και αυτή ακριβώς είναι και η διαφορά μεταξύ των Μουσουλμάνων και των άλλων κατακτητικών λαών ειδικά στην αρχαιότητα. Οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Βαβυλώνιοι,  οι Βυζαντινοί, για να αναφέρω μερικούς, έκαναν πολέμους για εδάφη, πλούτο, εμπόριο κλπ αλλά ποτέ κανείς τους δεν προσπάθησε να επιβάλει τον δικό του τρόπο ζωής ή την δική του θρησκεία. Αντιθέτως, το Ισλάμ είχε έναν και μοναδικό σκοπό να επιβάλει τη θρησκεία και τον τρόπο ζωής του.

Από το 640 που ξεκίνησαν από τη Σαουδική Αραβία, οι Μουσουλμάνοι πέρασαν σαν οδοστρωτήρας πάνω από σπουδαίους πολιτισμούς με παράδοση χιλιετιών. Ξεκινώντας από την Μέση Ανατολή και ειδικότερα από τους πολιτισμούς της Μεσοποταμίας, Ασσυρίας, Ισραήλ μέχρι την Περσία και τον 2.000 ετών πολιτισμό της, το Ισλάμ δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Κατέστρεψε ότι ήταν δυνατόν να καταστραφεί από θησαυρούς μνημεία κλπ. Χώρες με τεράστιο πολιτισμό που είχαν ελληνικές, βυζαντινές, ρωμαϊκές επιρροές και που κατοικούντο από μονοθεϊστικούς πληθυσμούς (που μιλούσαν ελληνικά, εβραϊκά αραμαϊκά κ.α.) υπέφεραν τα πάνδεινα στην προσπάθεια τους να κρατήσουν την κληρονομιά τους και να μην εξισλαμιστούν.

Δύο ήταν οι λύσεις που έδιναν οι Μουσουλμάνοι στους «άπιστους»: να εξισλαμιστούν ή να πληρώσουν κεφαλικό φόρο. Ακόμη όμως και να κατέβαλαν τον τελευταίο, τίποτα δεν εγγυάτο μία ήρεμη ζωή ούτε φυσικά και μακροζωία των «απίστων».

Μετά τη Μέση Ανατολή, σειρά είχε η βόρεια Αφρική, αρχής γενομένης από την Αίγυπτο όπου κατέστρεψαν τον αιγυπτιακό και τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ παράλληλα επιτέθηκαν με σφοδρότητα εναντίον των Κοπτών που θεωρούνται οι πρώτοι Χριστιανοί. Στο σημερινό Μαρόκο και Τυνησία βρήκαν του Βερβέρους, μία φυλή που καταγόταν από τους Φοίνικες, καθώς και Εβραίους και Χριστιανούς, με τον δικό τους φυσικά πολιτισμό και την δική τους θρησκεία αλλά η μοίρα τους δεν ήταν καλύτερη από αυτήν των λαών της Μέσης Ανατολής.

Μέχρι σήμερα, οι λαοί της βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής που δεν είναι Μουσουλμάνοι, όπως Εβραίοι, Χριστιανοί, Δρούζοι, Κούρδοι κ.α. θεωρούνται πολίτες Β΄ κατηγορίας. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να θυμίσω τι υπέφεραν και τι υποφέρουν ακόμα οι προαναφερόμενοι πληθυσμοί.

Ξέρω ότι πολλοί από τους αναγνώστες αυτού του κειμένου θα πουν πως είμαι προκατειλημμένος και πως ξεχνάω την περίφημη «χρυσή περίοδο  του Ισλάμ» από τον 8ο έως τον 12ο αιώνα. Κατ’ αρχήν, να διευκρινίσουμε μερικούς μύθους για αυτήν την περίοδο.

Η χρυσή περίοδος είναι στην ουσία από τον 10ο αιώνα μέχρι τον 11ο αιώνα όταν στην Κόρντοβα κυβερνούσε ο Abd-Rahman o ΙΙΙ και στην Βαγδάτη ο Harum al-Rashid, περίοδο κατά την οποία και ιδρύθηκε η Σχολή της Γνώσης στη Βαγδάτη όταν δίδασκε φιλοσοφία, μαθηματικά και ιατρική.

Το Ισλάμ έφερε από την Ινδία το δεκαδικό σύστημα, τον τρόπο κατασκευής χαρτιού από την Κίνα και με την αμέριστη συμπαράσταση των χριστιανών μετέφρασε από τα ελληνικά και τα λατινικά τα διάφορα αρχαία κείμενα. Από τότε και μέχρι σήμερα, το Ισλάμ παρέμεινε μία θρησκεία που απέτρεψε οποιαδήποτε προσπάθεια εκσυγχρονισμού, εκπολιτισμού και προόδου.

Από την άλλη πλευρά, συνεχίζει με αμείωτο φανατισμό να ταλαιπωρεί τους «άπιστους». Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

  1. Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι  Μουσουλμάνοι έσφαξαν ένα εκατομμύριο Αρμενίους και Χριστιανούς, καθώς και 300.000 Ασσύριους Χριστιανούς. Ας μη ξεχνάμε την σφαγή των Ασσυρίων στο βόρειο Ιράκ, το 1930.
  2. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το Ισλάμ της Παλαιστίνης ήταν υπό τον Amin Al Husseini. Ο τελευταίος ήταν ένθερμός οπαδός του Αδόλφου Χίτλερ. Θεωρείται δε σύμφωνα με τους σύγχρονους ιστορικούς ο πατέρας του τζιχάντ και της θρησκευτικής τρομοκρατίας. Ο Husseini προσπάθησε να βοηθήσει το Χίτλερ στην εξόντωση των Εβραίων στην τότε Παλαιστίνη και σε άλλες περιοχές.
  3. Στη Σαουδική Αραβία ουδείς μη Μουσουλμάνος μπορεί να επισκεφτεί την πόλη Μέκκα, ενώ απαγορεύεται αυστηρώς η ανέγερση εκκλησίας ή συναγωγής. Εννοείται ότι ουδείς μη Μουσουλμάνος μπορεί να αποκτήσει την Σαουδαραβική υπηκοότητα.
  4. Στο Ιράκ οι Κούρδοι είναι όχι μόνον πολίτες Β΄ κατηγορίας αλλά κάτι χειρότερο που αξίζει να τους θανατώσει κάποιος με χημικά όπλα (επί Σαντάμ Χουσεΐν)
  5. Η ISIS σκοτώνει και καταστρέφει όποιο μνημείο ή πολιτιστική κληρονομιά δεν είναι Μουσουλμανική και φυσικά σφάζει του Γιεζεντι Χριστιανούς, ενώ πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη.
  6. Στο Σουδάν μετά από έναν εμφύλιο σαράντα ετών και δύο εκατομμύρια νεκρούς το νότιο χριστιανικό Σουδάν μπόρεσε να αποκτήσει ην ελευθερία και ανεξαρτησία του.

Σημειώστε πώς από όλα τα κράτη που επιβλήθηκε ο Ισλαμισμός στην Μέση Ανατολή και την  Αφρική μόνον το Ισραήλ και το νότιο Σουδάν μπόρεσαν να ξεφορτωθούν το Ισλάμ.

Το περίεργο είναι πως το Ισλάμ ξεκίνησε ως Βιβλική θρησκεία. Το 1/3 των στίχων του Κορανίου είναι για Εβραίους, ενώ η κατεύθυνση προς την οποία το Ισλάμ στην αρχή  προσευχόταν (kibla στα Αραβικά) ήταν η Ιερουσαλήμ.

Όταν ο Μωάμεθ κατάλαβε πως οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι δεν πρόκειται να τον δεχτούν ως προφήτη απεφάσισε να απομακρυνθεί από τη βιβλική παράδοση και είπε στους πιστούς του να προσεύχονται προς τη Μέκκα, ενώ παράλληλα ξεκίνησε την παραποίηση της βίβλου όπως π.χ. ότι η θυσία του Ιακώβ δεν ήταν του Ιακώβ αλλά του Ισμαήλ  και ότι ο Αδάμ και ο Νώε ήταν προάγγελοι του Ισλάμ.

Εάν ληφθούν υπ’ όψιν τα ανωτέρω, δεν καταλαβαίνω πως η Ευρώπη και τα ΜΜΕ της δεν καταλαβαίνουν ότι το Ισλάμ είναι κάτι διαφορετικό από τον Δυτικό πολιτισμό ή αν προτιμάτε από τον Ελληνο-Ιουδαϊκό πολιτισμό.

Δεν λέω και ουσιαστικά δεν ξέρω αν είναι χειρότερος ή καλύτερος (και προσωπικά δεν με απασχολεί).

Αυτό, όμως, που με απασχολεί είναι ότι συνιστά ένα διαφορετικό σύστημα και η διαφορετικότητα του αυτή δεν ταιριάζει με αυτά που εγώ ξέρω, θέλω και ασπάζομαι ως πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό σύστημα.

O Ζαν Κοέν στην Προσωπική του Ιστοσελίδα