φιλελέρες προτεκτοράτου

Χάρη και στην ψήφο του John McCain, αυτό το πανάκριβο δωράκι του κράτους στις φαρμακευτικές και ασφαλιστικές εταιρείες, που αποκαλείται Obamacare, δεν καταργήθηκε και από χτες οι “προοδευτικές” ελληνικές εφημερίδες και τα social media έχουν πάθει έρωτα με τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή από την Αριζόνα. («Τελευταίο αμερικάνο ήρωα», τον χαρακτηρίζουν τα “Νέα”)

Ποιός είναι όμως ο John McCain που, τόσο απερίσκεπτα, εκθειάζουν από χτες οι “προοδευτικούληδες” και οι “liberals”; O McCain είναι το χειρότερο γεράκι που έχει περάσει από την αμερικάνικη πολιτική σκηνή τα τελευταία 40 χρόνια. Υποστηρικτής κάθε πολέμου και στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ, άσκησε κριτική στον Μπους γιατί δεν έστειλε και άλλα στρατεύματα στο Ιρακ ενώ αξέχαστο έχει μείνει και το μεγάλο σουξέ «Bomb, bomb, bomb Iran», που τραγούδησε μπροστά στους ψηφοφόρους του. Αν ο McCain αναλάμβανε ποτέ την προεδρία των ΗΠΑ, ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα είχε ξεσπάσει μέσα σε μια εβδομάδα.

Για τον McCain το έθνος υπερέχει του ατόμου. Σε αυτόν τον “συντηρητισμό του εθνικού μεγαλείου”, που εκφράζει, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η ισχυρή εκτελεστική εξουσία καλείται να παίξει ένα σημαντικό ρόλο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό των Η.Π.Α..Η λογική άλλωστε είναι η ίδια: η πίστη στην απεριόριστη δυνατότητα της κυβέρνησης να αναμορφώσει τις Η.Π.Α. (μέσω των φιλόδοξων κοινωνικών προγραμμάτων, γι’αυτο και ο McCain ψήφισε εναντίον της κατάργησης του Obamacare) και εν τέλει ολόκληρο τον πλανήτη (μέσω των συνεχών πολέμων και του “nation building”). Το ότι ενας στρατόκαυλος τρελόγερος, όπως ο McCain, χαρακτηρίζεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ως “μετριοπαθής”, ενώ πολιτικοί που θέλουν να σταματήσουν τις συνεχείς επεμβάσεις των ΗΠΑ, όπως ο Πατ Μπιουκάναν, χαρακτηρίζονται “ακροδεξιοί”, δειχνει πόσο μεγάλα συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτές τις ταμπέλες.

Βέβαια, αν το καλοσκεφτείς, δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει που τα “προοδευτικά” media επαίνουν τόσο τον ακροδεξιό, πολεμοκάπηλο McCain. Δεν είναι μόνο επειδή μπήκε στο μάτι του μισητού τους Τραμπ, οπότε “ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου” αλλά και επειδή την ίδια ατζέντα με τον McCain (πόλεμοι στο εξωτερικό, κρατισμός στο εσωτερικό) προωθεί, τόσα χρόνια, και η λατρεμένη τους Χίλαρι. Στην πραγματικότητα, η πολιτική ιδεολογία του McCain είναι πολύ κοντά σε αυτή των σύγχρονων “προοδευτικούληδων”, γι’αυτό και τον αγαπάνε τόσο.

Τηλέμαχος ΧορμοβίτηςΣτραπάτσο για τον Τραμπ: Η Γερουσία απέρριψε την κατάργηση του Obamacare

Κόλαφος για Τραμπ: Η Γερουσία απέρριψε την κατάργηση του Obamacare

Η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε την κατάργηση του Obamacare. Καταψήφισαν τρεις Ρεπουμπλικάνοι