ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙΣ!

Τρομοκρατία είναι να ζητάνε άδεια οι σκηνοθέτες από τους βουλευτές, τους διευθυντές, τους υπουργούς και τους δημοσιογράφους για όσα θα λένε οι ηθοποιοί τους επάνω στην σκηνή. Τρομοκρατία είναι ο θίασος που λοιδορείται και απαξιώνεται, το κείμενο που στήνεται στο εκτελεστικό απόσπασμα με μια σύντομη απογευματινή τηλε-δίκη με ακριβοπληρωμένους τηλε-δικαστές, αποβλακωμένους τηλε-πολιτικούς και εξουθενωμένους τηλεθεατές της ολοκληρωτικής τηλε-δημοκρατίας.
Τρομοκρατία είναι το τηλεφώνημα του μεγαλο-μαφιόζου πολιτικού στον καλλιτεχνικό διευθυντή της κρατικής επιχείρησης και η απόφαση που λέει ΤΕΛΟΣ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ! Τρομοκρατία είναι η κρατική βιομηχανία διασκέδασης που πλασάρεται σαν κοιτίδα πολιτισμού και ελευθερίας, η εθνική μπίζνα μαζικής χειραγώγησης που φοράει τα καλά της και χαριεντίζεται στα ακριβά σαλόνια με τους τεχνοκριτικούς και τις κοντέσες, τους πειραματιστές υπαλλήλους, τις νεαρές ανερχόμενες στάρλετ και τους εθελόδουλους αναγνωρισμένους “δημιουργούς” στο Ψυχιατρείο της Τέχνης.
Τρομοκρατία είναι να απαγορεύεται να πεις αυτό που θέλεις να πεις, να είσαι αποκλεισμένος από όλα όσα χρειάζεσαι να είσαι, να σε κρατούν σε αχρηστία και αδράνεια, να εξαφανίζεται κάθε τί που είσαι, να αναγκάζεσαι να κρυφτείς στα καταγώγια και στα νεκρικά γραφεία, να πρέπει να γίνεις κάποιος άλλος για να μπορείς να υπάρξεις έστω, αν όχι ως κάποιος, τουλάχιστον ως κάτι.
Τρομοκρατία είναι να μην ζεις ούτε μια μέρα έτσι όπως θέλεις να ζήσεις, να μην υπάρχεις ούτε εσύ, ούτε όσα επιθυμείς, πουθενά, να μην ακούγεται ποτέ η φωνή σου όσο δυνατά και αν ουρλιάζεις, να είσαι υπνωτισμένος θεατής και θεατρίνος μέσα σε ένα κόσμο υπνωτισμένων θεατών και θεατρίνων.
TΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ, να χρειάζεσαι δανικά για να γυρίσεις στο σπίτι σου.
Τρομοκρατία είναι να μένουν κλειστά τα σύνορα και τα πτώματα να ξεβράζονται στην άκρη της θάλασσας, να μένουν καρφωμένα τα κορμιά μέσα στο χιόνι ακίνητα, να περιμένουν υπομονετικά τις εντολές.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ, να μην ξέρεις αν αύριο θα επιτρέπεται να περπατάς στα πεζοδρόμια και τους δρόμους, αν το σπίτι σου είναι δικό σου ή της τράπεζας, να χρωστάς από φέτος αυτά που θα ψάχνεις να βρεις δανικά για του χρόνου για να περάσουν οι μέρες, να πληρωθούν οι φόροι, οι τόκοι και οι λογαριασμοί, να πληρωθούν οι εντολές.
Τρομοκρατία είναι πως πρέπει να υπακούς τις διαταγές ώστε να επιτρέπεται να υπάρχεις.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙΣ!

Ο Τάσος Σαγρής στο theinstitute.info

Ο Τάσος Σαγρής είναι ποιητής και θεατρικός σκηνοθέτης (οι Δούλες, Πεθαίνω Σαν Χώρα, Ψύχωση) μέλος του Ινστιτούτου Πειραματικών Τεχνών και της συλλογικότητας

Κενό Δίκτυο || www.theinstitute.info || voidnetwork.blogspot.com ||


Το κείμενο γράφτηκε σαν δημόσια απάντηση στην απαγόρευση της παράστασης της Πηγής Δημητρακοπούλου “Ισορροπία του Nash” από το Εθνικό Θέατρο, μετά από πολιτικές πιέσεις σε σχέση με το περιεχόμενο του έργου το οποίο περιλάμβανε αποσπάσματα από κείμενο του μέλους της 17Ν, Σάββα Ξηρού.

[an error occurred while processing the directive]
[an error occurred while processing the directive] [an error occurred while processing the directive]