Ευχαριστούμε κ. Μπορίσοφ για το μάθημα διεθνούς πολιτικής

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ σίγουρα διαβάζει Θουκυδίδη ίσως και Kenneth Waltz. Επίσης εάν μιλά γερμανικά ή ελληνικά ίσως να διαβάζει και Κονδύλη και γι’ αυτό φαίνεται να γνωρίζει ότι υπάρχει μια διάκριση μεταξύ της αληθούς, ορθής και ορθολογιστικής, περιγραφικής και αξιολογικά ελεύθερης ανάλυσης της διεθνούς πολιτικής και των κραυγαλέων ανυπόστατων οικουμενιστικών ιδεολογημάτων που κυριαρχούν στην Ελλάδα.

Μπόικο Μπορίσοφ, Κυριάκος ΜητσοτάκηςΤι είπε λοιπόν ο Βούλγαρος πρωθυπουργός περιγράφοντας την κατάσταση στην περίφημη σύνοδο της ΕΕ; Γιατί τόσοι πολλοί ακαριαία τον κατηγόρησαν για “πισώπλατες μαχαιριές” και “αδειάσματα” της Ελλάδας; Είπε, μεταξύ άλλων: «Οι δύο χώρες θα πρέπει να βρουν τρόπο να βοηθήσουν οι ίδιες τους εαυτούς τους έναντι της Άγκυρας […] Όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ, πολύ πιο ήπια για την Τουρκία. Όλοι ανέφεραν ότι η συμφωνία (για τους μετανάστες) θα έπρεπε να συνεχιστεί και ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μία πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση. Κανείς δεν μιλά πλέον για κυρώσεις και για εμπάργκο όπλων – το αντίθετο. Όταν υπάρχουν κυρώσεις, τότε η Τουρκία στρέφεται προς τη Ρωσία για να εξοπλιστεί, δεν σταματά».

Ερώτημα: Είπε ψέματα; Μήπως το πολιτικό σύστημα έχει κάτι να κρύψει από τους πολίτες; Μήπως –όπως στο παρελθόν είχε περίπου γραφτεί εδώ στην Ελλάδα σε διθυραμβικό εξώφυλλο του Οικονομικού Ταχυδρόμου “εγγύηση των ελληνικών συνόρων” λόγω ένταξης της Ελλάδας στην ανύπαρκτη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση– κάποιοι προσδοκούν στο Καστελόριζο, στην Κύπρο και στην Κρήτη να πέσουν ειδικές δυνάμεις αλεξιπτωτιστών αποτελούμενες από Δανούς, Πολωνούς, Ισπανούς, Γερμανούς και Ιταλούς αλεξιπτωτιστές;

Παναγιώτης Ήφαιστος | Διαβάστε όλο το άρθρο > SLpress.gr

[an error occurred while processing the directive]
[an error occurred while processing the directive] [an error occurred while processing the directive]